«Εμείς και οι άλλοι: Η διαφορετικότητα στη μάθηση»

 

Μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο;

Μήπως το παιδί μας αντιδρά και εναντιώνεται στο σχολείο επειδή μαθαίνει με άλλον τρόπο από αυτόν που προσπαθούμε να το διδάξουμε εμείς;

Υπάρχει άλλος τρόπος να μάθουν τα παιδιά μας και ποιος;

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στις 18:00, στο χώρο του Λυκείου Αρχαγγέλου, σας προσκαλούμε για να συζητήσουμε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα στην ημερίδα που διοργανώνουν από κοινού το ΓΕ.Λ., το Γυμνάσιο, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Αρχαγγέλου.

Υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ: Αφίσα Μαθησιακές

Προσφορά στο συνάνθρωπο!

Μαθητές του σχολείου μας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του σχολείου παρέδωσαν τρόφιμα στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου.

Το σχολείο μας, όπως και κάθε χρόνο, συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να τα διαθέσουμε σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Φέτος, επιλέξαμε το  Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου του οποίου σκοπός είναι η περίθαλψη, η μόρφωση και η επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας. Η πρωτοβουλία αυτή οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό κ Μπάμπη Γκαμψάλα σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς κα Φραντζέσκα Παράσογλου και κα Κάτια Παντελιού.

Παράλληλα, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού κας Κωνσταντίνα Βενέτη, μαθητές του σχολείου φιλοτέχνησαν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα την οποία παρέδωσαν στον πρόεδρο του ιδρύματος, μεταφέροντας έτσι τις ευχές όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου στους εργαζομένους και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

 

IMG_1781 IMG_1783 IMG_1782 IMG_1791

Έκθεση για την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο

Το σχολείο μας συγχαίρει τις μαθήτριες της Β? τάξης Ιζαμπέλα Δήμα, Κωνσταντίνα Δημακοπούλου και Σταματία Οίκουτα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έστειλαν εκθέσεις για να διαβαστούν, αντί χαιρετισμών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τίμηση των χορηγών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 07-12-2014. Στην εκδήλωση επιλέχτηκε, μετά από κλήρωση, να διαβαστεί από την ίδια την μαθήτρια η έκθεση της Σταματίας Οίκουτα του τμήματος Β2.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες.

 

KoinonikoPantopolio

KoinonikoPantopolioAfisa

Ημέρα σχολικού αθλητισμού

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τη Δευτέρα 6-10-2014 οι εκδηλώσεις για την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» στο Γυμνάσιο & το ΓΕ.Λ. Αρχαγγέλου.

Για το τρέχον σχολικό έτος οι εκδηλώσεις είχαν ως θεματικό άξονα το ρατσισμό: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς. Συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες, αθλοπαιδείες, καλλιτεχνικές δράσεις, προβολές ταινιών, συζητήσεις κ.α. με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στο πρόβλημα του ρατσισμού.

Οι δράσεις της ημέρας αυτής είχαν ως στόχο να αναδειχθεί η κοινωνική διάσταση, η φιλοσοφία και η δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Αρχαγγέλου. Όλες οι δραστηριότητες άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Η από κοινού οργάνωση της εκδήλωσης στέφθηκε με επιτυχία και αποδεικνύει ότι η συνεργασία σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, όταν συνδυάζεται με καλή οργάνωση, μπορεί να έχει δημιουργικά αποτελέσματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές σχημάτισαν στην αυλή του σχολείου το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ !!!» θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα τους προς κάθε κατεύθυνση.

IMG_1643 IMG_0718